• Pass d Popcorn 5

    Salam Satu Bloggers



    Hey hey hey, dah seminggu puasa kan. Cepatnya masa berlalu...Korang sihat? Sorrylah mana2 blog yg Anasyg tinggalkan link nak cari kuih la, nak cari bubur lah, nak cari kacang la, in fact-mmg nak cari pun. Sengaja memeghiahkan blog korang, dan mengeratkan hubungan antara blogger, takkan nak follow je, kalo camtu bek takyah, singgah2 la blog yg korang da follow tu, tinggalkan komen dua tiga entri, pastu semakkan shoutbox diorang. Hahahaha...sah2 blogger tu serang blog korang plak, see?

    Oh, back to d point, sapa ta tau entri Pass d Popcorn ni boleh gi semak kat Posties k. So, pagi2 sabtu ni, nak share Anasyg punya favorite tv-series yakni Korean Variety TV-Show : Running Man/RM ! Yay yay yay !


    So, member Anasyg si Encik Paan nilah yg memperkenalkan citer ni. Dia amik dari member pompuan kitorang, Cik Fiza dan Cik Ziey. Mula2 layan Family Outing, ala2 home stay gitu konsep citer dia, then dapat episod Running Man ni, mmg terus layan. Dahlah lawak ta hengat. 

    Show dia pasal mamat2 + sorang awek kena main game along the way, at d same time conducting mission given. Depa ada macam2 varieties of mission, time awal2 episod dulu, kena cari clue utk keluar dari bangunan, which ol of em are locked up inside. Then dia berubah kepada 'find the guests' game, dan macam2 minor mission sebelum acara utamanya, ol time favorite : TEAR THE NAME TAG !

    Anasyg skip2 je kalau terbosan-ulang suara, terbosan. Mostly episod dia mmg takkan bosanlah, cumanya kalau guest dia ahjussi ahjussi tuo2 tu, eden ta goma sangat-so skip2 sampai game tarik2 name tag tu. Syiok weh. Boleh pg download kat SINI, tp kualiti dia tahap normal lah, kalau nak yg HD punya boleh download kat SINI, tp yg ni lambat sikit dia buat subbing. Kalau kat KShownow tu dah eps 103, kat ISub tu baru eps 89 gitu ar. Anasyg jarang pg ISub tu. 

    Running Man ni, since it was release on July 2010, tp Anasyg start tengok taon lepas, time sem 5. Broadcast ke Malaysia ni lambat skit kut. Anyhow, bulan ni anniversary depa ke 2 la tp episod utk anniversary ke 2 ni belum keluar lagi. Anniversary pertama time eps 52 if I'm not mistaken, tang Min Soo dtg jadik hunter kat theme park tu. Ooo scary woh. Nak download yg tu terus? Klik SINI k. 

    Wokeh, withour further ado, meh nak citer pasal d characters involved in the show. 


    Diorang ni ada 8 orang at first, subtract d lady: dan tambah Si Joong Ki, tp oleh kerna beliau ada commitment drama dan lain2 dia check out pada episode ke 41 kalo ta silap. *sedih sob-sob. Nanges Anasyg time tu. So, meh kita chengkih-out member2 Running Man ni. 



    Hehe...nama dia Yoo Jae Suk. Dia ni kalo kat Malaysia, ala2 Aznil gitu. Popular dia, dan personaliti dia. He's a good MC tho and a very responsible Hyung-nim. ^^, ntah betul ntah idok honorifics aku ni, n of course, he's one of ma favorite RM member. His super strong instinct, and also reliable Running Tactics made him the King of Hiding and Running when the chasing begin. Lol-dia ni selalu bertindak sebagai ketua sepanjang program. Kata pun MC kan...


    Kat sebelah kiri tu k. Nama dia Ji Suk Jin. Paling tua sekali dalam grup ni, paling mischievous, paling lumpy, paling...argh, tak suka la Suk Jin ni, but sometime...ada gak dia menunjukkan kepandaian dia, tho Anasyg pun ta hengat-pernah ke dia menang ea? Jadi main act tu adalah, dalam episode Sherlock Holmes ngan Spy with Kwang Soo. Dia ni compliment the grup lah. 

    Jgn persoalkan kenapa Anasyg letak satu je gamba Suk Jin...tadi dah cari kat google, yg ni je nampak hensem skit. Lalala...moving on. 





    Hamboi...sampai tiga gambo mamat ni. Hey hey, He's one of ma favy too ok. Selain hensem dan gagah perkasa-dia ni jugak terlampaulah competitive. Kim Joong Kook. Dikenali ngan nama Commander, sbb suka sgt gado2. At d beginning of the show, I despise him, tho knowing him bit by bit thru d eps, I somehow fond of his traits. Nampak je ketak2 dia ni, romantik gitu. Oh, ahjumma-ahjumma semua berkenan kat si Joong Kook ni, n ma abang teramatlah ANTI dia ni. Hehe...



    Ha Dong Hoon, si comel ni, umo da 33 tp perangai cam bdak2 comel. Yg pasti, dia ni mmg la comel teramat. Kiyo ! Dia pakai spek besar tu da macam Pororo, comel gak cam dia. A very cunning spy, expert in acting, n also d original icon of betrayal, selain Kwang Soo. Kalau jadik spy je, dia ni mmg salah sorang yg hebak menjalankan tugas sbg spy. Comel kan dia, comel kan? tp skang ni dia tengah work-out utk come back album, so badan chubby montel dia dah jadi biskut kering. Oloh...


    Gary-sii, sbb dia ni dari Busan so dia punya accent Korea tu pun ada lain skit *bajet cam tau cakap Korea je Anasyg ni, tp mmg lawak tau Kang Gary ni, dia akan end every word dengan perkataan-Seum Dwa ! dan dia suka cakap Stress ! comel one time, blur another...pelik sikit, and a very reliable companion, also a very skilled member of RM. Suka tengok Gary together-gether ngan Ji Hyo, as they are Monday Couple. 



    Kiyo ! 



    Hey hey, Kwang Soo ya ! Selalu cakap camni kat ma abg, pastu nnt dia tarik muka. Apa kwang soo kwang soo...Now, he is the real deal Icon of Betrayal. Kwang Soo d framer, betrayer, takleh pakai, mengong, buat sakit ati, dan...perosak plan. Dalam masa satu saat dia boleh ubah fikiran dia dari sokong orang...kepada KHIANAT orang ! He's still RM-complimentary member. His dance skill is ol over d place, tho still laughable n his body parts are quite useful-mcm itu long arms to grab tags, haha-ta haci ! Oh, n fyi, he's a professional part-time model, Achaner tu Johan? Profile dia dan...errr Gi google gamba2 dia. Berdarah hidung, ta memasal batal puasa korang, plus his height is 190cm, beat dat ! SINI SINI




    Bunga dalam taman. Cik Song Ji Hyo, Hot Hot Hot. She's one of ma favorite characs gak. Indeed she's a girl. She's an actress, and a tv personality, but...itu tidak menghalang dia utk bertindak agresif dan ta maenlah coverina coverina ni dek non. Dia make up pun tak pakai tebal2, this one eps, dia spray toner je. Mmg terboek, kalau nak gigit pihak lawan dia gigit, kalau nak tendang, dia tendang, kalau nak tarik rambut, dia bedalkan aje. Had won several missions ol by herself, I am so proud of u lah Ji Hyo. Her nicky is Ace Ji Hyo, as her skill to beat the boys in the groups cannot be underestimate, yet maintain her natural beauty. Oh, dan Anasyg perasan, dia ni selalu je kena pair ngan Suk Jin kalau tak cukup guest pompuan, maybe sbb dia sorang je yg tau nak layan Suk Jin secara proper at d same time menghormati senior tu. 


    Aha ! Nilah Song Joong Ki, yg da walk off the set, sbb ada komitmen laen. He's cute tho, cuter than Haha, sebaya ngan si Kwang Soo tu, has better IQ level than Kwang Soo, tp...kinda useless when it comes to individual skills. Dia masih mencari-cari, apakah kemahiran dia, sbb mostly apa yg dia buat semua tak kena. Haha, comel je. Oh, comel-comel gak, batal puasa tengok dia makan coklat kat bawah ni. Tergugat iman.



    Yang ni? Aha...tak tau. Anasyg tak tanggung kalau korang ter'buka' puasa.

    Ol n ol, Running Man nilah tempat Anasyg belajar perkataan Korea sikit2, mcm aigo, omo, daebak, dan honorifics2 yg berkaitan, hyung (laki pada laki) oppa (pompuan pada laki) unni (pompuan pada pompuan) noona (laki pada pompuan), ahjussi (pok chek-pok chek) ahjumma (mok chek-mok chek), dan banyak lagi lah. Those simple greetings pun, rasanya ramai dah tahu kut, cam Anyeong-sayeo, Kamsa-hamnida, mind d spelling ye. Oh, dan Saranghae *pfft, semua org da tau kut ni. 


    Sorry for the long post, kalau korang terasa nak tengok show ni, boleh gi download link yg Anasyg da bg kat atas nun k. Running Man ! Hwaiting ! 

    14 comments → Pass d Popcorn 5

    1. Omoo~ Anas jjang! Running Man jjang! Eh bkn dah ke ep. anniversary ke-2 dorg? tp bese2 je yg unstoppable race tu. Yg sume mention name KJK tu. Eh tp ngn ko pun da bole igt kn ep. ape2, mmg catchy show ni.

      Senyum sorg bace article ni, * proud Runners*

    2. RM daebak! cikt ikah pun suka giler cite ni. x pernah miss!

    3. Aku paling suke HAHA. memang die ni lawak nak mati. lagi2 bile die buat2 macam shoot filem. haha. lawak2.
      pastu aku suke monday kapel. sweet gile kan? hewhew.
      yang lain pon suke.
      semua la suke.
      aku layan baru sampai episod 60 lebih. lame lagi oi nak sampai 104. haha.
      aku suke RM ni. and aku suke entry hang. cool. hewhew. :))
      ok tu je. :D

    4. suka gila tgk running man hahah sempoi sgt

    5. *give me five* suka jugakkkk :)
      Walaupun entry ni panjang tetap ku baca jua. hewhew. sebab entry ni pasal RM.ooohhh, seriously RM daebakkk!da habis tengok sampai 100 lebih. tapi takdelah ingat setiap episod2 brpe mcm hang. terbaek la anas!
      jong kook oppa hensem sangat !*excited terlebih.

    6. hoho. ecah layan habis variety show ni. Kita serupa lar .btw KIM SUK JIN tak pernah menang punng.. :plove Jungki oppa ^^ RM daebbaakkk !!

    7. wahh..ciap ad link tuk download agi..ske3.. =D

    8. @Ziey Mazzyha eh, yeke ziey - ta pasan plak, yg aku tau, 100 episode tu adalah, yg masing2 jadi dewa tu, tp itu 100th episode, bukan 2 tahun. Hmm...takpe2 nnt aku check balik.

      #proud runners too

    9. @Cik tikah sama la- sep sikit *pap

    10. @Kamal Lee Apa yg kau tak suka ha Kamal uit. Hehe-Haha besh kan, comel cam penguin.

    11. @Masmira Masri kak Mas, hi-five sikit kak

    12. @adibahfaizah *Pap, dah sep dah. Hehe, adibah ni,mmg tengok KJK je ea. Kantoi anda di situ.

    13. @NurAisyah Oh, aisyah, Ji Suk Jin lah, bukan Kim, hehe-ta memasal nama kuarga dia sama ngan Joong Kook, hehe. Peace yaw.

    14. @sUke-sUki :D sila-sila donlod eh, hehe