• Dia yang 'Pandai' Menjaga Hati

    Assalamualaikum 

    Nama dia kawan
    Atau kadang-kadang orang ramai panggil dia sahabat
    Rakan...atau bahasa pasarnya - geng. 

    Dia Kawan yang OK 
    Kadang-kadang bahasa dia kasar 
    Sbb teguran dia ikhlas

    Kadang-kadang TERLAMPAU Ikhlas
    Sampai mengguris hati
    Tapi dia tak sedar
    Sebab bg dia
    Itu lawak jenaka 
    dan 
    Bagi dia
    Itu 'cara dia berkawan'

    Ada tu 
    Terasa macam dia ni nak berkawan dengan aku
    Ikhlas ke tak?
    Ke memang tak nak berkawan pada mulanya
    Buat-buat terpaksa berkawan ke apa?

    Kalau aku ada buat salah 
    Maafkan aku ye kawan 
    dan kalau ada kesalahan kau pada aku 
    InsyaAllah aku dah maafkan 

    Pepatah barat cakap
    Forgiven not Forgotten
    Maknanya
    Otak memang boleh cakap 
    DIMAAFKAN 
    tapi hati ni masih 


    12 comments → Dia yang 'Pandai' Menjaga Hati

    1. Suka laa ayat dalam entry niee..

    2. wah... blog ni da makin menarik... keep up a gud work :)

    3. best2 :), hve a nice day to u

    4. eh eh, ada yang baru lahh..hehe..

      nice post...lamanya tak berborak.-_-

    5. Anasss.. bru smpt jengah blog kamu,sory bz lately.. hr tu xdpt bukak blog Anas ni ingat dah block abg bc ke apa td..rupanya blog dia betukau wajah ye..hehe.
      Biarkn apa org dgn cara mrk nas,yg penting kita memperbaiki kelemahan diri sndri isn't?.. Apapun header Anas masih terpampang dgn gahnya di blog abg k :)

    6. assalamualaikum! lama gila tak masuk blog bang ngah!! rindu kodd. first thing first, nak cakap y blog bang ngah dah cantik sangaddd!!! jeles. serius. aduhaiii. opps oppss sapa dia tu? maybe dia ada msalah tersendiri yang kita sendiri tak tahu sebenarnya. However, sahabat tetap sahabat. kalau dia terasa dengan sahabat dia sendiri pun. at the end sahabat tu juga dia akan cari. ye dak? kbye. :D

    7. @Eiqa Almond: tq lala

    8. @Syakir Rahman: hehe, terima kasih syakir

    9. @yuri: have a nice day to u too

    10. @Qaseh Dania: tau takpe...hehe,

    11. @Akhelaken: good to know about the header bang. Btw, yup, cara org berbeza2 kan

    12. @Syahira Adisa: yup, sahabat tetap sahabat :)