• Siapa Anasyg?

    Assalamualaikum

    Hai sume, pertama skali, nak tanya skit : tolong bg feedback pasal template baru Anasyg yg putih bersih ni. Either it looks dull/boring/cliche/PUTIH SANGAT...o simply OK je :) hehe. Well, dah lama tak menaip, rindu korang, rindu bw, rindu sume2. Sampai blog roll pun tak berupdate, bloglist tu pun Anasyg dah jarang nak klik visit. Org dah kerja ni kan... *geleng2.

    So...as the title suggest, entri ni nak buat brief introduction pasal Anasyg, since ramai lagi yg keliru aku ni laki ke pompuan...


    Der...cek ar profile pic tu der. Letih aku tukar setiap dua minggu sekali. ANASYG IALAH SEORANG LELAKI. :)

    Entri ni draft bulan 10 tau, sempena dah tukar template ni, buatlah brief introduction. Salam memperkenalkan diri kepada yg still tak kenal Anasyg ni lagi... *er...

    So, sorting things out, selalunya ramai blogger yg tanya soalan2 ni kat Anasyg : 
    1. Anasyg tu apa? Gabungan Anas dengan yang apa? Yang apa? Apa? Apa!?
    2. Kau ni study lagi ke apa? Apa? Apa!?
    3. Status terkini? Bujang? Berbini? Duda anak tiga? Laki tinggal? Anak terbuang? 
    4. Blog ni pasal apa ye? Apa yg cambest sgt pasal blog tak siap ni 
    5. Kenapa kau tak suka follow blog orang *haha. 
    Ok, dah dah, banyak sgt soalannya nnt muntah korang. Moving on. 

    Anasyg tu apa? Hey, Anasyg tu Anasyg la...macam Lisa Surihani syg Yusry, mcm Irma Hasmie syg suami dia *apa nama suami dia tu...aisyh, dan macam Anas sayang korang  hah, mcm tulah Anasyg. Sebenarnya, nama blog ni bukanlah Anasyg pada mulanya. Back then in 2009 (masa first buat blog ni) *oh ye, saya sudah 3 taon blogging ye. :) respect skit. CAPITAL PFFFT ! Ok...ok. Dolu2 nama blog ni pelik skit, gabungan nama Anas dgn my buah hati, hihi, tp pada taon 2010 cecepat tukar utk menunjukkan sense of professionalism. *ceit. Anas + Sayang : Anasyg. Korang jgn panggil Ana Ana Ana lagi k, kang aku perasan cam AnaMuslim sat g. :) Call me Anasyg, ah panggil Anas je pun ok. 

    Study lagi ke apa? Oh...tough question. TAK ! Aku da habis study da. *suara memberontak. I finished my diploma in June dan sekarang tengah keje sepenuh masa dan terasa cam takde life. Blaja katne? *no no it's not in the list of questions. haha. Joking2, saya belajar di KUIS, Bangi. Sesapa yg tak tau, look up kat google k. Kolej tu 'famos', don't worry. 

    Status terkini? Saya single. Sekian. No tepon : 017 XXXX XX3 

    Blog ni pasal apa? Hmm...pasal apa ye? Pasal...pasal cari pasal la. Basically, first intention create blog ni sbb nak jadikan ala2 digital diary gitu. Sekali da tersyok menulis...nak2 plak semua entri panjang2. *byk kali da kena tego sbb buat entri pjg2 (=.=)habis tu nak wat camne? it's ma style loh. Sapa yg da kenal ngan blog ni taulah kut apa yg selalu Anasyg ketengahkan, mostly citer pasal diri sendiri, tp bila da start ta puas hati kat perangai segelintir rakyat Malaysia, apalagi...buat hate-mail la. hehe.

    Sesapa yg berniat nak pg meranduk entri2 lama Anasyg utk cari my diary material tu, hahaha-sudah tiada. Bukan delete, tp da ditransfer ke tempat lain. :) Segan kalau korang baca loh. Cukuplah korang tau blog ni k.

    Isu2 semasa, isu2 yg membangkitkan kemarahan, yg perlukan perbincangan dan perhatian rakyat Malaysia, yang menjadi perhatian Anasyg sendiri. Kebanyakkan entri blog ni pasal benda2 camtu, and also pasal diri sendiri . :) Yelah, nak citer pasal sapa lagi kan? Kata pun blog Anasyg, bukan blog Neelofasyg. *erk

    So, soalan terakhir tu, boleh baca kat entri lepas2 pasal hak utk follow mollow ni. Jawapannya da ada kat FULL ENTRI SINI.

    So, summing up. Anasyg ialah seorang LELAKI, suka menulis blog utk mengekspressikan internal emotion dia *ntah hape2 ntah ayat bdak ni hehe. So, da alang2 korang baca ni, nak ucapkan TERIMA KASIH banyak2 sbb sudi follow blog ni, sudi baca entri2 kerapu merapu Anasyg *sorry kpd yg blog2 yg Anasyg tak singgah lagi tu ye. Kekangan masa disebabkan komitmen kerja *katanya.

    p/s: Countdown hari penting :) wink2. 

    30 comments → Siapa Anasyg?

    1. Lelaki rupanya..ingtkn gurlzz..hehe :) Peace!

    2. oh al-kisah, bru tahu semua nye...
      Dlu x ckup cmplete tahu pasal anas, skunk tambah la sikit ilmu pasal anas * ilmu ke? Kot?
      Haha hve a nice day anas, senyum2 selalu hehe

    3. ooohh.. cakap la awal-awal.. haha
      *buat2 nobs

    4. simple dan menarik! header tu pun.. pheweet!

    5. haha! tak menyangka ada pula yang ingat bang ngah ni perempuan. hey dia lelaki ok! kikiki. Tergelak sha baca entry ni. diorang ni tak boleh blah lha. hahaha.

    6. alahai kesian kat abg kita sorang ni. People kat luar sana still tak tau anas laki ke pempuan :/

    7. oit oit oit

      uncle!

      lawa blog, xde pensel dahhh

      thnk god! haha

    8. ~tiap link akan buka window baru

      klu bole, minta anas adjust skit supaya link tertentu akan buka window baru, link lain replace current page.

      jenuh nk menutup sume window yg dah terbuka tu, dek nonnn! haha!

    9. salam perkenalan anas! hehee

      nak num fon? kehkehh...

      mmg lama sgt tak contct kan.n chat..huhu..take care anas!..=D

    10. simple and nice :)

    11. Anas dari dulu..smpai skrng x pnh nk berubah.hhaha...tp apa yang pnting..CERIA je..haaha

      GOod Job Nas..

    12. aku tertunggu jugak entri baru hang,,tp bila lihat deshbod nape xde pon..tp bila lihat satu2 dh ada upenyer..adoi trlepas pndg upenyer..

    13. Anas, sbb kn akak ske putih and blog akak sendiri putih...soooo akak ske design blog anas...


      ohhh anas, all the best dari akak and selalu laaa update (kalo ader mase)..
      hihiihih

    14. aritu aku datang sini, tapi blog xleh view..invite only ke ape entah..

      errr..aku nak komen 1 jer..selama ni aku ingatkan ko perempuan..sebab aku baca Anasyg as Ana Syg..hahaha

    15. @Amirah Azhar: ngade betul amirah azhar ni. Hehehe

    16. @Only Shafiq: hehe, skang dah tau ye :)

    17. @Akhelaken: tq bang

    18. @Syahira Adisa: kan...bangah lagilah tergelak kut.

    19. @Aidiel Spiderwicks: *facepalm

    20. @bukankosong: dah xde pensel dah :)

    21. @Ri: oh yeke, bukan new tab ke Ri?nnt anas check balik k - tq for the reminder

    22. @Qaseh Dania: gedik, hehe, dah bagi kat hari tu. lalala

    23. @LaLa mhdnor: terima kasih lala :P

    24. @Meor Fez: mmg sentiasa ceria fez oi

    25. @eszyamin: hey eszy, lama ta borak :)

    26. @nadia arrumaisha: hehe, akak, thanks sbb support blog anas k :)

    27. @Encik H: oh, itu tengah tukar template, mmg slalu aku privatekan dulu :) sampai ati ingat aku prempuan lol

    28. Aik? Masuk-masuk blog pandang profile pic.. ada juga yang.. HAHAHA template simple ;) Awesome ^^

    29. hahahha ingatkan nama awek ana sayang tu hahaha

    30. @yunSing: tq Yun :)

      @lalaRahim: haha, get dat a lot. Salam blogger Lala