• Random Topics 6


    Assalamualaikum w.b.t 

    Maaf terlupa password blog *alasan tak nak kena maki. Readers semua sihat? Followers yg cantik anggun berseri? *ayat bodek jgn lari. LOL. Aku busy (ni pun alasan minx kaki) cam biasa. No really, mmg super busy. Rite on, straight to the point.

    Tiga hari aku spend time dengan kawan ketat perapat aku, Ali. Since diploma lagi, dah ditakdirkan melekat sampai dapat gelaran 3 serangkai, being Paan dh sambung degree and kitorang depart with Ali has started working in 2012, so aku kenalah berulang ke Kajang or Bangi or Serdang utk hang out. 

    21.August

    Last Thursday, aku balik Kolej nak support member perform in a theatre #projekNatrah. Teater start pukul 8 dan habis pukul 11, so aku kenalah tidur rumah Ali kat Semenyih sbb even aku boleh catch the last train KTM pukul 11, dah sampai Sg. Buloh nnt the last bas dah dashed away, kau nak aku balik rumah jalan kaki? 
    The theatre was great. Pementasan teater Natrah, klik sini utk pencerahan. (link ialah teater Natrah di Istana Budaya, boleh google tentang latar belakang Natrah) Niat awal aku nak join tengok teater sebenarnya nak hilangkan stress sbb #Uprep yg tak habis2 dari minggu lepas sampai sekarang pun tak siap lagi. Byk benda kena settle, so aku break kejap, pergi tengok teater ni. Tak mengecewakan, buatkan aku curious pasal Natrah, side stories, back stories, follow up stories, semua2nyalah. :) Tahniah Hariz. *tuan Director.
    Rite gambar semua resolution super low, upload kat instagram (search : the_roshad) elok je tengok kat phone, sekali upload kat blog, nan hado. Aku tidur rumah Ali that night, the day after, (22.August) pagi tu Ali belanja Nasi Kerabu yg sedap dan pedas, dan aku pun balik rumah tghr tu. 

    23. August

    The day after that which was on Saturday, aku keluar lagi, jumpa Ali lagi, pergi shopping sikit. Aku bertolak pun dah tengahari, sampai Kajang pukul 2 camtu, Ali jemput, terus pergi Sunway *which was my first time there, so aku membatak kejap kat situ. Dah lama plan nak pergi, asyik tak jadi je, so akhirnya aku jejakkan kaki gak kat mall ada Singa besar tu. 
    Taklah besar mana, just the main attraction was Sunway Ice *yg main ice skating tu, dgn Sunway Lagoon itself. The odd part was, tho it was Saturday, tapi tak ramai org pun kat situ. Hurm..

    Anyhoo, the main reason pergi Sunway Pyramid tu sbb Ali nak jumpa member dia *a chinese guy sbb dia ada order moon cake. Later that evening, lepas pekena Chatime ngan Auntie Anne, kitorang gerak ke Mines, Serdang. *dah muak tengok Mines lol. 
    Ali! Pandas! Lemme take a selfie wiz all zi cute Pandas
    Tapi kat situ jugaklah kitorang hang out every time, aku rasa Mines was ok, sbb aku still boleh lepak S&J, minum Chatime dkt depan S&J tu, lepak Arcade, bowling dgn Karaoke pun ok je kat situ, but one of the best was 20% off for sushi dkt Kazoku Sushi, every day after 6pm *depan Sushi King. Aku tak tau ada lagi ke tak offer tu, sbb hari tu lupa nak singgah jap, it was late weyh, aku sampai Sg Buloh dah takde bas, terpaksa call my Abah to pick me up. Balik kena bebel, haha. 

    Oh, lupa, Ali belanja makan Pizza San Francisco selepas a quite debate samada nak makan Texas Chicken or Gonzola's or Nandos. Among those three, then tetiba decided makan Pizza. It was good, harga boleh tahan, dan kitorang order ni. 

    Disebabkan kat Sunway earlier aku dah munch on a packet of chocolate sticks, so I was quite full, Ali siap bebel2 bagi tips supaya jangan fikirkan kenyang, just chew on the food. LOL, how can you still keep on eating time perut dah kenyang? Well, obviously he can do that. Oh, utk Pizza San Francisco, aku bg 3 dari 5 bintang, maybe sebab aku kenyang dan tak mengadap sangat makanan time tu, tapi it was still an okay food-serving restaurant. Korang trylah sendiri ok.
    Selasa ni my juniors time diploma dulu akan grad. Congrats in advance, dan minggu depan Khamis, pergi tengok teater lagi dekat Ampang, then hari Sabtu ada blind date :P, Ahad hang out dgn sepupu n kawan kerja Bonjour dulu, cik Diba, dan the day after that? Daftar degree! The heck? Cepatnya masa berlalu. *lari masuk bawah selimut.
    It's a three days outing worth spent time for.
    p/s: hari ni last Syawal, so dah habis raya ni baru #teamMietography release gambar Raya family aku utk tahun ni. Click here for the full 22 photos of Raya 2014 album.

    Oh, dan aku sayang korang sbb stick to this blog, nnt aku hilang sebulan plak ok. ahahah. *no really, I'll be busy with orientation week nnt, and study and 'insert random reasons here'. Terima kasih sudi baca. :) 

    37 comments → Random Topics 6

    1. Ambui. Sakan. Aah lah weh. Sama ceriter escape kita. Kau tiru eh? :p

    2. Fuh..panjang mcm karangan spm. Haha. Btw pizza tu nampak sedap. *ehem*

      motif: tak tau nak komen ape. Tapi tetap nak tinggalkan komen! Haaha XD

    3. wahhhh memang kiut comel lagi kawaii la panda tu... hahahaha

    4. weh, ni travelog ke prolog utk sebuah travelog? haha. takpe anas,aku dulu pon pernah stop blog sebab bz tahap gaban. pasni takde r org nak kutuk blog aku. haha. untuk r mkn piza. sedap r nama kawan ko Ali. teringat kat cerita pasport ekspres sbb nama iedil putra dlm tu pon ali.
      btw, panjang lak komen mcm mintak kaki. mohon maap ye :)

    5. Semalam last raya ye? hahaha..xperasan plak.. :)

    6. sedapnya makan.. cumelnya panda.. manisnya senyum

    7. Tu dia berjalan sakan.. Nanti ada masa boleh lah kita keluar sekali, dekat je dengan tempat aku The Mines tu

    8. makanan tue nampak sodaappp :D

    9. Makanan semua nampak sedap sangat! Rindu chatime.

    10. Ohh. Pizza. Panda. seronoklah kan berjalan sakan? xD

    11. Amboi. Kemain blind date okayy! Haha. Sekejap je kan dh nak masuk degree. And sekejap je dah habis degree. you can do it anas! Hehe.

      Oh yer. Squeeshies tu mmg nak bagi. Serius ni. tunggu anas masuk uni dlu. then, scha pos ke sana. Serius. Nnti anas amek je lah terus kat pusat pos uitm or sesiapa yg incharge bhgian pos taww.

      Scha nak bagi jugakk!

    12. pandaaaaaaa... <3 so adorable.

      sakan berjalan nampak.. hehe

      erm ermm... jarang2 dapat melawat blog abg anas. so sorry.

    13. Amboi best giler xD

    14. Seronok pulak tengok jalan-jalan, makan-makan.

      http://acikwatie.blogspot.com/

    15. takpe.. jangan hilang terus sudahh =P wuwuwu best ahh dapat g jalan2 kan... hurm.

    16. your gallery is just very nice .graphics are very nice . your website it just super. best of luck . do come visit me some time. that goes to everybody who see this. WE.HOBBIESANDCRAFTS.NET. and please sign my guestbook at the bottom of my webpage to let me know you came to see me do send your very good friends ( thank you ) it good to meet new friends. love a beautiful thing.

    17. MashaaAllah makanan tuh sgt mengiurkan..
      Lama dah akak xjengah anas, maafkan akak ya..mood update apatah lg berblogwalking benar2 hilang sekarang nih... apapun, moga anas sehat and bahagia selalu...Amin...

    18. okay selamat menjalani alam degree..usaha rerajin...

      btw, sorry lame gile x contact anas, diri ini terasa malu nak contact bukan sbb ilang no, tp atas sebab2 tertentu (*alasan mintak kaki)

      semuga terus sukses anas

    19. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Saya baru menemukan blognya - nice:)
      Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
      Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
      Coba servis kami tanpa registrasi:)

    20. aimiSyafiqah: I tiru? oh choi..haha, maybe kebetulan je tu.. *covermalu

    21. @ismiAna: komited nak tinggalkan komen jugak kan. Haha, thanks Ana

    22. @wan: cute lagi aku kan wan? haha

    23. @budak: nak pizza jugak? ok nnt kita jumpa aku belanja pizza yg kat kedai kek tu, haha. Oh nama kawan aku tu Jumali, for short panggil Ali je :)

    24. @azwarSyuhada: ye cik Azwar, semalam last *according to ur comment's date

    25. @abgShin: pakej semua sekali dia puji. Kemain lagi.

    26. @ibnuRamli: In Sha Allah :) nanti kau plak belanja aku, tak gitu? haha

    27. @aniesaAhmad: sememangnya sodap dik.

    28. @Farah: kan..gulp. dahagala pulop.

    29. @anisIfham: seronok time tu je, skrg dh tak seronok sbb byk keje

    30. @schaNazri: tetiba UiTM? haha, baru sekarang Anas nak balas kan. its ok. later2 k.

    31. @aisyahAz: takpe, its ok. Awak tu fokus study kat Matrik tu ok.

    32. @yunSing: mmg best gila kut. :) hehe

    33. @acikWatie: mmg seronok :)

    34. @siaraElina: In Sha Allah tak terus hilang. hehe. kena sentiasa ingatkan k.

    35. @kakNadiaArrumaisha: amin~ thanks kak.

    36. @abgShafiq: thanks bang! amin~