• 2013 Top Ten

    Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh. Bismillah.

    Aku ada cakap nak share Top 10 achievement sepanjang tahun lepas kan? So..nilah dia. Korang jgn gelakkan aku ok, bg aku ni semua dah kira Gold Medal dah :) so...peace yo. Dan jgn gelakkan aku sbb aku update benda ni on effin* February. Lol. Draft ni bulan January ok. *just so u guys know.
    10. Had a job. Quit the job
    Kerja 5 bulan boleh? Antara experience mahal yg aku kena 'beli' sendiri :) terasa jerih perih cari duit sendiri, sekejap jelah, pastu melangut kat umah balik. :) hehe Rujuk entri : Bonjour & Anasyg Has Left The Building

    9. Open Season Photoshoot 
    Oleh kerana abg aku ada #teamMietography, so aku tumpang sekaki nak produce self-profile. Mcm ala2 portfolio utk #teamMietography, tp kebaikan utk diri aku sendiri. Boleh lepas gian posing2 depan kamera :) First photoshoot session dgn #teamMietography was on October 2011, lepas tu aku request nak buat benda ni anually. So, dapatlah buat tahun 2013 *on April dan tahun ni pun ada buat jugak :) on 1st January, tp picture2 semua tak release lg, sbb laptop buat hal. Insha Allah, bulan depan ok :) Rujuk entri : Open Season

    8. Catching Fire with Cousin & Catching Fire with Kush
    September taon lepas ialah bulan yang paling dinanti2kan oleh aku dan cuz dan Kush dan abg aku dan kakak aku, sbb nak pg serbu panggung tengok Katniss kick-assed panah orang sampai mati :) First tengok dgn family and lovely cuz, then next weeknya, gi tengok ngan Kush *my bff. Kenapa aku letak sbg achievement? sbb aku baca all three novels dia couple of months before the premiere, tu yg rasa cam berdebar2 nak tgok apa yg aku baca diterjemah ke layar perak. *gitchu. Yg ni xde buat entry sbb x sempat.

    7. Full Puasa & Full Terawih *Alhamdulillah
    Bukan nak cakap tahun2 sebelum ni puasa aku tak penuh, cuma nak cakap, tahun sebelum2 ni, terawih aku yg tak penuh. Hehe :) insha Allah tahun ni nak Full Terawih lagi. :) seronok. 

    6. Abah, Mak and Opah successfully performed Hajj. 
    Yang ni sebenarnya tahun 2012, tp aku nak letak dlm tahun 2013 jugak! hehe, korang pembaca setia dah tahu dah kan pasal ni :) Alhamdulillah, Mak, Abah dgn Opah dah selesaikan rukun Islam yang kelima. :) Rujuk entri : Jemputan, Hadiah Terulung, & Nota Hari Suci

    5. Bought very first self-sponsored smart phone :)
    Jun tahun lepas, setelah dipujuk oleh cousin aku, aku beli handphone baru. :) Bukan apa, sebelum2 ni, aku x pernah pun beli handphone, handphone aku yg dulu, aku warisi dari kakak2 dan abg2 aku. So, aku x pernahlah merasa keluar duit sendiri nak beli handphone ni. Oh utk pengetahuan korang, aku guna Ninetology Black Pearl II :) Economy, Practical & Dual Sims. Terima kasih. 

    4. Penang Trip and meeting Bang Min
    Hah, yang ni plak, last December. :) on 6th, 7th and 8th December, kitorang gi Penang! kitorang ialah..#teamMietography. Lemme shout this to ur face : PENANG WAS AMAZEBALLS! Rujuk entri : Penang Trip 1, Penang Trip 2, & Penang Trip 3

    3. Be a Wrecking Ball
    Yang ni? Biar aku dan Tuhan saja yg tahu ye :) *terasa bahagia gila lepas event ni. :) Yang penting, aku bukan pergi buat MV ala2 Miley Cyrus ye. sekian. 

    2. Graduated with a top-notch result *Alhamdulillah
    Yup! Yang ni paling best sepanjang tahun lepas! Aku grad. Sape yg x suka konvo babe. Alhamdulillah, result cantik, dewan cantik, kawan2 pompuan sume makeup cantik2, tp jubah x cantik. Hik :) Rujuk entri : The One Percent

    1. and yet...still got the chance to repair and renew myself of becoming His humble caliph. :') 
    Sbg finale 2013, aku rasa sgt bersyukur sbb Allah bg peluang kat aku utk rasa semua pengalaman yg aku rasa sepanjang tahun mencabar tu. The taste of win-defeat sepanjang aku kerja, jatuh bangkit, turun naik, masam manis. Omputih panggil, bittersweet. Allah bagi peluang utk tebus mana2 kesalahan tahun lepas, dan jadi yang lebih baik dalam tahun ni. :) 

    One more time: Alhamdulillah.

    16 comments → 2013 Top Ten

    1. i like the first one..apa apa pon klau bukan kerana izin tuhan kita mmg tak mampu rasa semua tu kan..keep it up anas..

    2. in shaa Allah, semoga tahun ini menjadi yang lebih baik dari tahun lepas dan dapat tarawikh penuh. Amin.. :))

    3. Datang menjenguk ke sini... Terima kasih atas kunjungan... Hehehe... Salam perkenalan...

    4. q@PemilikCahaya: betul2, u too izi, keep it up :)

      @eyqayushaiza: in shaa Allah :) terima kasih sudi singgah :)

      @azrulazmi: terima ksh sudi singgah sini :)

    5. byak juga yg dicapai tu anas :)

    6. segan pulak nak cakap, tapi tahun ne nak cuba full la solat terawih tu :)

    7. @sobri yaacob: alhamdulillah kan :) hehe

      @nick nashram: in sha Allah :) cuba ok

    8. Alhamdulillah, tahniah ya Anas.

    9. farah: tq yunk :)

    10. Moga tahun ini lebih baik! Wah, tahniah dah konvo. Azwar tengah tunggu sambung blajar ni..xD

    11. @azwarSyuhada: terima kasih Azwa :)

    12. Alajai part terawih cukup tu paling nimat. Dah konvo ? Ahh besttnya, syira lagi setahun. gagah lah nak konvo cecepat. :D

    13. @sharifahSyahirah: takpe syira, u can do it! anas akan doakan syira dpt pointer letop2 nnt konvo muka berseri2. hehe. good luck :)

    14. teringin nak tau yang pasal wrecking ball tu... wakakakakakaka

    15. @wan : kalau betul2 nak tau kena PM. ahahaha. ;)

    16. inshallah lah number 1 tu :D