• .:: SubhanAllah-Bumi sedang sakit ::.

  Hari ini 30-Mac-2011, macam hari-hari biasa bulan Mac dan hari-hari biasa suatu hari Selasa yg biasa, tp menjelang tengahari, suhu persekitaran mula meningkat naik - (sgt2 tinggi), tak pulak sy measure suhu nya tp kalo suhu bilik ialah sekitar 27'c-28'c, maknanya suhunya mungkin boleh mencecah 30'c-33'c, PANAS TU.
  Ya- inilah kekuatan Allah s.w.t, memanaskan ap yg dikehendaki-Nya, menyejukkan ap yg dikehendaki-'Nya dan kekuasaan-Nya merentasi batasan dan akal pemikiran manusia. Sampai nak tido ptg pon tak selesa kerana kedasyhatan panas itu sendiri,Sy ta pasti la samada org laen merasainya atau saya seorang saja yg diuji dgn ujian sebegini, walaubagaimanapun ini bukanlah sesuatu yg jarang2 berlaku malah dalam masa beberapa tahun sejak kebelakangan ini. Ia berkala dan berlaku terutama pada waktu tengahari sekitar jam 12pm-4pm dan malam pd sekitar jam 10pm-2pm ... penjelasan saintifiknya menjurus pada satu yakni : BUMI SEDANG SAKIT, dan penyelesaiannya ialah Kesedaran Orang Ramai tentang kesengsaraan Bumi kita. Lapisan Ozon yg semakin menipis, dan pelbagai bencana alam yg memusnahkan tanaman, penempatan, dan yg paling menyayat hati ialah kemalangan jiwa. Seperti baru2 ini di Jepun, dimana kepulauan teknologi itu telah dilanda tsunami selepas gegaran bermagnitud tinggi iaitu 8.9 skala Richter, mengaut-musnah semua yg berada dalam laluannya
  - See pic below
  Sebuah Lebuhraya yg tumbang
  Al-Fatihah kepada semua mangsa Tsunami di Jepun (kita masih kabur dgn jumlah SEBENAR kematian dan mungkin ada beberapa orang UMAT ISLAM yg terkorban, dan kepada yg bukan Islam, Takziah). 

  0 comments → .:: SubhanAllah-Bumi sedang sakit ::.